Emisiunea "Bună dimineaţa" la Moldova 1

Vineri, pe 25 iunie am fost invitată la emisiunea Bună dimineaţa" la TV Moldova 1, care a început la ora 6.30. Am confecţionat în direct o felicitare, explicînd treptat etapele realizării acesteia li am vorbit despre scrapbooking şi handmade. De asemenea, emisiunea a putut fi vizionată şi în reluare, la 11.30. :)

 

26 iunie 2010

Interviu pentru www.facutdemana.com

Numele artistului intervievat: Victoria Eftodii
Localitatea: Chişinău, Republica Moldova
Site handmade: Creativika.jimdo.com

  • Ai împlinit recent vârsta de 17 ani (La mulţi ani! :) ), dar eşti deja artizan cu vechime. Când ai început să vezi artizanatul ca pe o afacere?

Vă mulţumesc pentru urare. :)

Am aflat ce este scrapbooking-ul cu exact 2 ani în urmă prin intermediul Internetului. În vara 2008 au fost primele mele încercări de a confecţiona felicitări handmade. Începutul a fost cam dificil pentru că nu dispuneam de materialele necesare, iar în Chişinău nu există magazine specializate care să ofere o întreagă gamă de produse pentru scrapbooking. Unica soluţie erau internet-magazinele din străinătate.

Cu toate acestea, m-am ambiţionat şi am descoperit pe parcurs că această activitate îmi place la nebunie şi îmi permite să pun în aplicare ideile mele creative. :) De aceea, după ce am făcut câteva comenzi de materiale din internet-magazine, am realizat tot mai multe produse inedite: felicitări, rame foto, albume, diplome personalizate ş.a. – pe care le-am promovat online, prin intermediul cunoscuţilor, în cadrul expoziţiilor handmade, participând la emisiuni TV; şi în care am văzut o potenţială sursă de venit.

Însă confecţionarea felicitărilor handmade şi a altor obiecte unice, personalizate este, în primul rând, o plăcere pentru mine şi un mod de exprimare a emoţiilor şi ideilor mele creative. De aceea mă bucur mult atunci când văd că există numeroase persoane care apreciază frumosul, obiectele confecţionate manual şi care doresc să achiziţioneze produsele Creativika.

Sunt convinsă că prin muncă şi încredere în forţele proprii voi reuşi să-mi ating unul din scopuri: cel de a avea o afacere de succes în acest domeniu, la un nivel mai înalt şi de a simţi că investiţiile făcute nu sunt în zadar.

  • Primeşti ajutor de undeva sau eşti pe cont propriu?

Pot să spun că sunt pe cont propriu, unicul ajutor (financiar) pe care îl primesc uneori este de la părinţi şi familie.

  • Care este specialitatea ta? Rezultatele acestei activitati sunt si cele mai apreciate din toata gama de produse pe care le realizezi?

În prezent, pe primul loc se află felicitările, pentru că sunt cele mai solicitate şi pot fi anexate la orice cadou, la orice sărbătoare sau ocazie specială.

De asemenea, în rândul clienţilor se bucură de o mare popularitate un produs inedit, inventat de mine şi verişoara mea (care este de asemenea pasionată de lucrul manual – bijuteriile) – mă refer la diplomele personalizate! Ele au la bază ideea clasicelor diplome şcolare, însă se deosebesc mult de acestea.

Pot avea diferite tematici: Pentru cea mai bună soră, Pentru cel mai iubitor soţ ş.a.

diploma scrapbooking

  • Ştiu că ai ţinut şi cursuri de scrapbooking. Ne poţi prezenta pe scurt etapele realizării unei felicitări prin această tehnică?

felicitare scrapbookingÎntr-adevăr, am ţinut cursuri de scrapbooking, unde am arătat mai multor persoane cum se realizează felicitările. Ţin să menţionez că participanţii au fost entuziasmaţi şi încântaţi de această posibilitate.

Pe scurt, iată etapele realizării unei felicitări simple:

1.Se taie o bucată de carton de dimensiunile dorite, de exemplu 15*20 cm. Se suprapun părţile – astefel am obţinut „baza” felicitării;

2.Imaginea în prealabil tipărită se încleie pe o bucată de carton (în acest caz – oranj), apoi pe „bază”;

3.O bucată de hârtie pentru scrapbooking se prelucrează cu cerneală specială, după care se lipesc si pietricele (marbels) şi o floricică artificială;

4.Inscripţia „Felicitări” sau oricare alta se lipeşte de asemenea;

5.Putem face unele uzoare, puncete cu ajutorul unui contur special pentru sticlă;

6.Nu uitaţi, totul ţine de imaginaţia fiecăruia şi e practic imposibil să copiem o lucrare cap-coadă – întotdeauna dorim să schimbăm câte ceva şi să introducem elementele proprii în compoziţie! :)

 

masterclass scrapbooking

  • Colaborezi cu alţi artizani? În ce sens?

Există comunităţi online şi forum-uri specializate, unde comunicăm, ne ajutăm reciproc şi în permanenţă suntem în căutare de noi idei, metode de lucru, ne inspirăm din master-class-uri şi lecţii video de la artizani experimentaţi din SUA, Marea Britanie, Rusia etc.

  • Ai luat contact cu artişti handmade romani? Cu cine şi ce impresie ţi-au creat?

Cunosc artizani din Republica Moldova, care au diverse hobby-uri inedite şi pe care îi pot întâlni în cadrul diferitor expoziţii handmade organizate. În acelaşi timp, comunic cu o mare parte din ei pe internet, le admir lucrările şi ne oferim reciproc sfaturi utile, după cum am menţionat mai sus. Îi apreciez şi mă bucur că numărul lor este în continuă creştere.

Printre puţinii artizani handmade din România pe care-i cunosc se numără Aniela de la ActivitatiCopii.ro. Am răspuns la propunerea administratorilor site-ului şi am scris 2 articole în care am încercat să relatez, pe scurt, ideea hobby-ului meu şi să ofer lumii întregi posibilitatea de a afla despre acesta  Ce este scrapbooking? şi Despre felicitări

 

Interviul îl găsiţi şi AICI, pe www.facutdemana.com

 

26 mai 2010

Interviu pentru Ladyclub

Am fost plăcut surprinsă când într-o frumoasă zi de vară am primit un telefon de la Andreea Bălan - redactorul www.LadyClub.md. Am fost invitată la un interviu, în cadrul căruia am prezentat pe scurt cîteva etape din realizarea unei felicitări handmade. Am explicat ce înseamnă scrapbooking, am vorbit despre această artă, despre felicitări, în acelaşi timp realizînd o lucrare, pe care la final am oferit-o Andreei, în semn de mulţumire. :)

 

Puteţi viziona această lecţie video AICI.

 

18 august 2009

Emisiunea "Fii tânăr"

În această seară am participat în calitate de invitată la emisiunea "Fii tânăr" cu Otilia Lozovanu, la postul TV Moldova 1. Emisiunea este în totalitate dedicată tinerilor, iar în această ediţie, spre final, am dat şi eu un interviu, împreună cu o altă fată talentată - Inga. Noi am vorbit despre handmade, mai exact despre hobby-urile noastre. Iar înainte de asta au fost abordate şi alte teme de către alţi invitaţi.

Emisiunea "Fii tânăr" a putut fi vizionată la Moldova 1 duminică, 5 iulie, la ora 21.35 (imediat după "Mesager").

 

1 iulie 2009

Expoziţie la Shopping MallDova

Shopping MallDova a inaugurat o expoziţie inedită de lucruri confecţionate de mână

20-28 iunie 2009, orele 14.00-20.00

 

Bijuterii, felicitări, obiecte din ceramică, lozie şi lemn, genţi din piele şi multe alte lucruri originale - la expoziţia de obiecte handmade de la Shopping MallDova.

Sâmbătă, 20 iunie, începând cu ora 12.00, la Mall a fost inaugurată o expoziţie cu obiecte lucrate de mână de meşteri de la "Uniunea Meşterilor Populari din Moldova","Centrul Tinerilor Naturalişti din Moldova","Centrul de Creaţie pentru Copii "Ghiocel", precum şi meşsteri care lucrează în mod independent.

 

Am avut o plăcere deosebită să particip şi să mă aflu la expoziţie timp de o întreagă săptămână! La fel ca toţi vizitatorii, am cunoscut mulţi meşteri talentaţi, din diverse domenii, care m-au impresionat plăcut prin talentul lor. Iată cîteva fotografii de la eveniment. De asemenea, puteţi viziona şi un reportaj video pe www.allfun.md.

 

 

Pe parcursul săptămînii au fost prezentate şi master-class-uri, unde toţi doritorii au avut ocazia să-şi încerce puterile.Am putut vedea ce înseamnă cu adevărat arta olăritului, cum se pot face compoziţii floristice, bijuterii handmade.

Sîmbătă, 27 iunie, a avut loc şi master-class-ul prezentat de mine, unde doritorii au învăţat să confecţioneze felicitări handmade. Au fost multe persoane interesate, care erau dispuse să creezeceva frumos, printre care şi mulţi copii ingenioşi! Vedeţi mai jos nişte poze.

 

28 iunie 2009